Troværdighed har sikret vækst

Terndrup-virksomheden Den Bette Tømrer A/S har siden starten i 2007 med Morten Hansen i spidsen udviklet sig fra at være et enmandsfirma til en virksomhed med 35 ansatte og en bred palette af aktiviteter.

Da Morten Hansen stiftede enkeltmandsvirksomheden Den Bette Tømrer med base på en nedlagt landejendom ved Kongerslev i 2007, var navnet valgt med omhu, fortæller han.

- Jeg skulle bare være mig selv, så der ikke var alt den tummel med at have folk, siger han.

Morten Hansen var blot 20 år på det tidspunkt og klar til det meste, men han måtte snart erkende, at det var svært at være tømrermester på egen hånd.

-  Det er lidt besværligt at sætte vinduer i, når man kun er én mand, så jeg begyndte at leje en mand ind til nogle af opgaverne, og efter kort tid ansatte jeg også et par stykker, siger han.

Knust ankel og stress

I 2010 knuste Morten Hansen den ene ankel i en ulykke, og det gjorde det svært for ham at fortsætte som tømrer. Så der måtte ansættes flere for at dække behovet.

- På et tidspunkt havde jeg syv-otte ansatte, og så blev jeg ramt af stress. Jeg havde alt for mange opgaver og for mange kasketter på i hverdagen, så det gik jeg ned på, siger han.

Da Morten Hansen fik en coach med på sidelinjen for at komme ud af sin stress, fik han en overraskende, men meget værdifuld, besked.

- Morten, du skal have flere folk, sagde coachen, og det kunne jeg i første omgang ikke lige forstå. Man står der og har fået stress af at have syv ansatte, og så siger han, jeg skal ansætte flere, lyder det fra Morten Hansen.

Tømrermesteren tog dog ikke bare rådet til sig, men også manden bag det, og Per Jørgensen, som coachen hedder, er i dag medlem af bestyrelsen i aktieselskabet Den Bette Tømrer A/S.

- Han havde jo helt ret, så vi endte med at ansætte en projektleder, en kontordame og flere folk, siger Morten Hansen.

Efter lidt overvejelser valgte Morten Hansen at ansætte en af sine tømrersvende til projektleder, og den fremgangsmåde har han fulgt lige siden.

- Han kendte firmaet indefra, og det var rigtig godt. I dag har jeg en professionel organisation på syv mand med projektledere og administration, hvoraf flere startede som tømrersvende i firmaet. De dygtige tømrere kan tit ”se tingene for sig”, når der skal snakkes med kunden om opgaven. Så selv om det er trælst at mangle dem ude i marken, så er det rigtig godt at have dem som projektledere, siger han.

Morten Hansen

Kræsen med hvem, der ansættes

Morten Hansen har i det hele taget altid gjort meget ud af vælge de rette folk, når der skulle ansættes, og det, er han sikker på, er en del af Den Bette Tømrers store succes og vækst.

- Vi kunne faktisk have vækstet endnu mere, men vi har holdt os tilbage, fordi vi ikke har kunnet finde de rigtige tømrere til det.

- Jeg har nogle gode folk, der er med til at give os et godt renommé. Vi holder vores aftaler, og kan stå inde for det, vi laver. Har vi lavet lort i den, så kommer vi hurtigt og retter op på tingene, siger han.

Ros til Business Rebild

Morten Hansen er rigtig glad for den hjælp, han har kunnet hente hos Business Rebild og de regionale væksthuse, og han har en klar opfordring til andre virksomheder i Rebild Kommune.

- Ring til dem og præsenter jer selv. Jeg er blevet virkelig overrasket over, hvor mange ting, de har kunne hjælpe os med i vores udvikling, siger tømrermesteren fra Terndrup.

I øjeblikket holder Den Bette Tømrer til i lejede lokaler hos Cykelgear i de tidligere Karl Molin-bygninger i Terndrup. Men Morten Hansen håber at finde en egnet grund, så han kan bygge eget domicil inden alt for længe. Og det skal gerne være i Terndrup.

- Jeg skal ikke til Aalborg, for der, er jeg sikker på, vil vi forsvinde i mængden af virksomheder. Vi bliver i Rebild kommune, men vi skal ikke til Støvring. Der skal jo også ske noget i den østlige ende af kommunen, siger han med skævt smil.

Læs andet relevant indhold

Følg os på sociale medier

Monsido statistik