Et arbejdsfællesskab, der løfter i flok

Der var ikke langt fra tanke til eksekvering, da Lise Kjærgaard fik idéen om at etablere et kontorfællesskab i Skørping.

Ved siden af sin egen virksomhed, driver Lise nu Cowork Skørping, som er blevet en succes blandt små selvstændige virksomheder og andre, der har gavn af en arbejdsplads uden for hjemmet. Business Rebild har også fornøjelsen af at have en satellitplads i huset.

Men hvorfor er et lokalt kontorfællesskab vigtig, og hvilken værdi giver det at have det lokale erhvervskontor tæt på? Det har Lise Kjærgaard og Thomas Nielsen fra Business Rebild taget en drøftelse om.

Lise var blevet træt af at sidde alene i sit hjemmekontor. Under sin lokalejagt i Skørping fik Lise idéen om et kontorfællesskab, der kunne opfylde hendes eget behov om at komme ud af hjemmet og være sammen med andre mennesker. På kort tid fik Lise stablet Cowork Skørping på benene.

- Jeg ønskede et forpligtende fællesskab, hvor vi støtter hinanden fagligt og socialt samtidig med, at vi arbejder med hver vores. Da jeg fandt et ledigt lokale voksede tanken om et kontorfællesskab. Jeg fik nøglen midt i mart og den 1. april rykkede de første virksomheder ind. Jeg er virkelig taknemmelig for den opbakning, som jeg har modtaget, og jeg er rigtig glad for, at vi er flere der kan se en værdi i at “rykke” sammen.

Cowork Skørping har i dag otte faste brugere, samt to på deltid. Det relativt lille antal har haft en stor betydning for sammenhængskraften i kontoret, hvor de selvstændige på tværs af brancher har fået etableret et stærkt fællesskab.

- Jeg startede egentlig med at tænke, at vi skulle have en masse deltids- og drop-in-pladser. Det blev efterhånden tydeligt for mig, at fuldtidspladser var smartest – ikke bare fordi der faktisk var et behov herfor til stede, men især for at undgå et for stort flow af mennesker. Vi er primært solo-selvstændige, men også speciale- og ph.d.-studerende har kontorpladser hos os. Alle er velkommen, så længe man har lyst til at bakke op om vores Cowork Skørping ånd. Når vi sidder og knokler med hver vores virksomhed i et åbent lokale, er det vigtigt, at vi har tillid til hinanden. Der skal være fortrolighed og respekt i forhold til de arbejdsopgaver vi hver især løser.

Med fællesskabet på kontoret, har virksomhederne være med til at løfte hinanden, når tiderne har været hårde.
 

Kvinde der går

- Vi har forbløffende hurtigt etableret en kultur, hvor vi hepper og støtter hinanden. Vi har haft en periode, hvor nogle sad her fordi de havde brug for en ekstra håndsrækning til at komme i mål med nogle opgaver. De havde egentlig ikke økonomi til at sidde her, men i stedet har de bidraget på andre måder i fællesskabet. Det kræver rigtig meget af de andre, da de skal have lyst til at bakke om denne værdi. Alle kan dog tappe ind i tanken om, at der er nogen, som vi hjælper lidt ekstra, og den mentalitet kan jeg rigtig godt lide at have i kontorfællesskabet.

Det er ikke kun selvstændige og specialestuderende, der optager pladserne nede i Cowork Skørping. Business Rebild har også en satellitplads på kontoret. Hver måned sidder Thomas Nielsen fra Business Rebild en fast dag i Cowork Skørping, og det giver i hans optik stor værdi.
For Business Rebild giver det rigtig god mening, fordi vi i højere grad kan komme ud og mærke den lokale puls. Samtidig møder vi virksomheder, som vi ellers ikke ville møde. Selvom Skørping og Støvring ligger tæt geografisk, er der nemlig et godt stykke vej mentalt. Det vigtigt, at vi både er synlige og tilgængelige i hele kommunen. Det er dét især, fordi iværksættere findes i alle aldersgrupper, samfundslag og geografier - og det kræver mange forskellige indsatser at få kommunikeret de mange tilbud der findes til iværksættere i erhvervsfremmesystemet ud i alle kommunens kroge.

Thomas fortæller fortsat at:

- Når vi er fysisk til stede i et pulserende iværksættermiljø som Cowork Skørping, får vi mulighed for at komme tæt på en mængde nye iværksættere, som måske ikke selv ville have taget kontakt til Business Rebild. Dermed er vi med til at øge kontaktfladen, og i den sammenhæng hjælpe endnu flere iværksættere godt på vej.

For Cowork Skørping har satellitpladsen også haft en stor værdi. Herom fortæller Lise:
- Vi er flere på kontoret, der har brugt sparringsmuligheden med Business Rebild. Vi har blandt andet fået hjælp forretningsudvikling, prissætning og på et mere lavpraktisk plan - fx at navigere rundt i Next Step-systemet.

- Jeg har personlig også haft gavn af samarbejdet med Business Rebild i forhold til at drive Cowork Skørping. Det er et helt nyt set-up for mig og sparring med Business Rebild fx i forhold til en forretningsplan har været en stor hjælp.

Kontoret kører nu med overskud og vores næste investering bliver en rigtig god kaffemaskine.
Udover god kaffe, ønsker Lise mere ro på tingene på sigt. Hvordan kontorfællesskabet udvikler sig, lader hun være op til kunderne selv.

- Indtil videre har vores tilgang været, at vi har asfalteret, mens vi har kørt. Tiden vil vise, hvad fremtiden byder på. Generelt ønsker jeg, at der kommer virksomheder ind, som kan se sig selv blive her i længere tid. Det har heldigvis ikke været en udfordring endnu, da vi ikke har oplevet udskiftning indtil videre. Vi skal desuden fokusere på at fremhæve, at folk udefra også gerne må komme ind i huset og bruge Business Rebild. Det er både en sjov og krævende proces at starte et kontorfællesskab op. Fremadrettet glæder jeg mig til at få lidt mere ro på, og tid til igen at fokusere på min egen virksomhed. Og måske endda vide, at der står et par stykker og venter på en kontorplads. Hvilke typer virksomheder, der rykker ind, og om vi vokser eller ej, må tiden vise

Thomas

Vil du møde os i Cowork Skørping? 

Thomas har en satellitplads hver anden tirsdag hver mdr. 
 

Kvinder der taler sammen

Vil du vide mere om Cowork Skørping? 

Besøg deres hjemmeside og læs mere 
 

Monsido statistik